Nederlands Deutsch English

De Omgeving van Swanenburgh

Onze woonboerderij is centraal gelegen in een mooi polderlandschap met uitzicht over de weilanden in de directe omgeving van Edam, Volendam, Monnickendam, Purmerend, Alkmaar (20 km) en Amsterdam (20 km). Al deze steden bezitten een grote schat aan historisch verleden. Het rijke VOC tijdperk is in de oude stadskern of in de havens terug te vinden. De haven wordt voornamelijk door de pleziervaart gebruikt. Veel van het verleden is in musea of tijdens openlucht evenementen te bezichtigen. Zo worden in Alkmaar en Edam nog steeds de traditionele kaasmarkten opgevoerd.

In Hoorn kunt u de stoomtram naar Medemblik nemen, terplaatse het stoommachinemuseum bezoeken en van daaruit de boot nemen die u dan naar het openlucht museum "Zuiderzeemuseum" in Enkhuizen brengt. De Zaanse Schans is een ander bekend openlucht museum op nog geen 20 km afstand van onze appartementen.

Voor de liefhebber is er gelegenheid om de hengel uit te werpen in het water rond de appartementen of lekker een stukje te gaan wandelen of fietsen in de omgeving. In het voorjaar treft u in de omgeving tal van tulpenvelden aan. U kunt ook rustig relaxen op ons zonnig gelegen terras. Op de boerderij zijn schapen, kippen, katten en honden aanwezig.

Voor meer toeristische informatie over de omliggende steden kunt u op onderstaande buttons klikken

Zaanse Schans
HoornEdam Kaas

Amsterdam
Alkmaar
Edam
Volendam
Monnickendam
Hoorn
Enkhuizen