Nederlands Deutsch English

Amsterdam

Amsterdam HistoryIn Amsterdam vindt u een interessante combinatie van heden en verleden. Dit samen vormt het unieke beeld van de hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een sfeervolle stad, waar ook heel plezierig gewinkeld kan worden. Grote warenhuizen vind je in het centrum, kleinere, exclusieve winkels tref je onder meer aan in de omgeving van het Concertgebouw, waar onder andere bekende couturiers gevestigd zijn. Ook in De Jordaan, van oudsher een volksbuurt die erg fraai is gerestaureerd, kun je langs de meest uiteenlopende winkeltjes slenteren. Mooi en chique vind je bij de Amsterdamse diamantairs. Zij staan alom bekend om hun exclusieve vakmanschap. Ieder jaar verbazen zich een miljoen bezoekers over de manier waarop ruwe edelstenen tot hoogwaardige en kostbare diamanten worden geslepen. Genoeg om een dag lang je ogen uit te kijken.

Amsterdam is de stad met de hoogste museumdichtheid ter wereld. Er zijn veertig musea met de meest uiteenlopende collecties. Het Spiegelkwartier, de 'oprijlaan' naar het Rijksmuseum, is de plaats waar je kunst en antiek treft. Schilderijen, keramiek, glas, sieraden, meubels, munten, boeken, Art Deco, noem maar op. Om De Nachtwacht van Rembrandt te kunnen aanschouwen, moet je naar het Rijksmuseum gaan. Dit kunstwerk is voor miljoenen mensen een absoluut hoogtepunt. Behalve het Rijksmuseum, het Van Gogh museum en het Museum aan het onlangs vernieuwde Museumplein, heeft Amsterdam tal van bijzondere musea, zoals bijvoorbeeld het Tropenmuseum, het Nederlands Scheepvaartmuseum, het Joods Historisch Museum, het Rembrandthuis en het Amsterdams Historisch Museum. Ook in de kleinere musea zijn ware schatverzamelingen te vinden. Ze zijn de moeite van bezoeken zeker waard. In Amstelveen, de plaats die aan de voet van Amsterdam ligt, kun je moderne kunst aanschouwen in het Museum van der Togt en het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Amsterdam ApartmentCultuur, historie en water zijn door de eeuwen heen onlosmakelijk verbonden aan Amsterdam. Waar de rivier de Amstel uitmondt in Het IJ, vestigden rond het jaar 1200 de eerste bewoners. Visvangst, aanvankelijk belangrijkste bron van inkomsten maakte allengs plaats voor handel. Tegen het einde van de zestiende eeuw was Amsterdam de welvarendste stad van Europa.

Tot op de dag van vandaag getuigen de duizenden koopmanshuizen. pakhuizen langs de grachten van deze Gouden Eeuw. Slenteren langs de grachten is een verbazingwekkende ontdekkingsreis. Talloze eeuwenoude monumenten sieren de grachten, die elke nacht worden ververst. Ook kun je een rondvaart maken door de grachten, die 's avonds schilderachtig verlicht zijn. 's Winters kun je, als er ijs ligt, zelfs schaatsen over de grachten.

Amsterdam AccommodationDe Waterlooplein markt is als vlooienmarkt tot ver over de grenzen bekend. Een gevoel van gezelligheid en gemoedelijkheid overrompeld je als je de markt oploopt. Langs het Singel vind je de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld. Wekelijks zijn er markten voor postzegelverzamelaars en liefhebbers van oude boeken en prenten.

Ook 's avonds hoef je je in Amsterdam geen seconde te vervelen. Een breed scala aan kroegjes, cafe's, disco's en nachtclubs biedt een ruime keuze in vertier.


Amsterdam
Alkmaar
Edam
Volendam
Monnickendam
Hoorn
Enkhuizen